Grafit natural

Grafit natural

Grafitul natural are doua forme de baza: o forma amorfa, ca grafit negru, si forma cristalina cu structura "flake" (grafit de argint). Gratie proprietatilor unice, cum ar fi: rezistenta chimica si termica ridicata, conductivitate termica si electrica buna, proprietatii de auto-lubrifiere, grafitul este un material de o importanta deosebita in industria moderna.

Grafitul amorf

Grafitul amorf, livrat sub forma de pulbere, este folosit pentru a prepara amestecuri de pulberi si acoperiri de separare in turnatorie si metalurgie. Acesta poate fi utilizat fie sub forma de pulbere, fie sub forma de suspensie in apa. Este un lubrifiant uscat excelent, separator economic pentru turnarea de modele si turnarea in matrite.

Grafit sub forma de fulgi de grafit (grafit de argint)

Grafitul "flake" este sub forma de solzi, cu o structura vizibila de fulgi de dimensiuni mari si luciu metalic specific. Acest tip de grafit este utilizat drept componenta de etansare, material refractar, precum si in turnatorie.

Grafit micropulbere

Micropulberile pe baza de grafit sub forma de fulgi de mare puritate, sunt utilizate pentru componentele lubrifiantilor pe baza de grafit. Sunt utilizate de asemenea cu succes, ca aditivi pentru mase plastice, vopsele si solutii coloidale.