Benzi de etansare din grafit

Benzi de etansare din grafit

Descrierea produsului

Benzile de etansare de tip "Graflex" sunt realizate din folie de grafit de inalta puritate, cu rezistenta ridicata la presiune si temperatura. Acest material este expandat si consolidat printr-un proces de orientare plana, care ii confera proprietati mecanice adecvate, ca flexibilitate, compresibilitate si rezistenta mecanica. Banda este fabricata in patru optiuni:

  • Banda plana G05 sau 9 (cu suprafata neteda).
  • Banda plana adeziva GA5 sau 9 (cu adeziv).
  • Banda ondulata K09 ( cu suprafata ondulata).
  • Banda ondulata autoadeziva KA9.

Banda plana este proiectata pentru fabricarea garniturilor in spirala, pentru pregatirea etansarilor "de linie dreapta", etansarilor axiale si radiale. Banda ondulata este proiectata pentru etansarea flanselor cu diametre mici si mijlocii. Banda permite montajul de etansari instantanee, direct la montare, nefiind necesara pregatirea unei garnituri de dimensiuni exacte (speciale).

Benzile de etansare de tip "Graflex" au aceleasi caracteristici excelente de etansare, prezinta aceeasi gama larga de rezistenta chimica in domeniu temperaturilor de lucru ridicate ca si garniturile si foliile din grafit de inalta presiune. Printre cele mai importante proprietati ale benzilor de grafit trebuie subliniate urmatoarele:

  • stabilitate la temperaturi ridicate (pana la 900°C) si rezistenta ridicata la soc termic.
  • conductibilitate termica excelenta.
  • rezistenta buna la presiune ridicata.
  • rezistenta chimica la actiunea agentilor chimici, cu exceptia oxidantilor puternici, ca oxigenul lichid sau "aqua regia".

Banda de grafit flexibil ("Graflex") nu este periculosa pentru sanatatea umana si pentru mediu inconjurator. Ea este realizata din fulgi de grafit natural, (100% forma naturala de carbon). Fara indoiala, aceasta este solutia cea mai moderna, ecologica si economica, in conditii de siguranta in utilizare pentru etansari, in industrie.

Gama de dimensiuni standard

Benzile din grafit flexibil ("Graflex") sunt disponibile in urmatoarele dimensiuni standard:

Tip, grosime [mm]latimi [mm]Lungime [m]
G05 - 0.510, 15, 20, 2550
G09 - 0.910, 15, 20, 2525
GA5 - 0.510, 15, 20, 2520
GA9 - 0.910, 15, 20, 2510
K09 - 0.92020
KA9 - 0.910, 15, 20, 2515

Domenii de aplicare

Se utilizeaza pentru etansare de flanse, capace, acoperiri si interfete pentru aproape toate mediile fluidele existente. Benzile de grafit flexibil (Graflex) permit etansarea flanselor cu diametre interioare incepand de la 75 mm in sus. Banda de grafit flexibil este o garnitura moale, economica si usor de manevrat pentru aproape toate modelele de flanse. Cu benzile de grafit flexibil ( Graflex) se lucreaza usor,se poate aplica garnitura cu usurinta, direct pe flansa. Nu exista risc de accident prin taiere, leziuni deoarece nu contine nici o insertie metalica.