Benzi de grafit compozit

Benzi de grafit compozit

Informatii generale

Benzile de etansare din grafit sunt realizate dintr-un compozit format din fire de grafit de inalta puritate si sarma de metal, compozit care rezista la o presiune si temperatura ridicata. Acest material este extins si intarit printr-un proces de orientare liniara si prin adaugarea de sarma dint-un aliaj de inalta temperatura, care ii confera proprietati mecanice adecvate, ca flexibilitate, compresibilitate si rezistenta mecanica. Banda este fabricata in doua variante:

  • banda de tip HTR, care este facuta dint-o impletitura de fire din grafit si tesatura din metal sub forma de tub,cu strat autoadeziv.
  • banda de tip GRA, care este realizata prin impletirea de fire de grafit sub forma dreptunghiulara cu gaura in interior, optional poate avea un strat adeziv.

Domenii de aplicatie

Banda de tip HTR este un material folosit in special pentru aplicatii statice. Are o excelenta rezistenta la temperatura si poate fi utilizata intr-o gama larga de medii de PH, atat pentru baze cat si pentru acizi. O banda speciala cu plasa metalica este conceputa pentru etansari care lucreaza la presiuni mai mari si pentru diametre mici si mijlocii ale flanselor, atunci cand banda trebuie sa fie instalata intr-un spatiu restrans. Banda este"perfecta" pentru orice dimensiune si forma geometrica si permite montajul de etansari instantanee direct pe instalatie, fara nici o intarziere in legatura cu pregatirea unei garnituri de dimensiuni speciale.

Ambalare, gama de dimensiuni

Banda de tip HTR este livrata pe o bobina cu greutate in jurul valorii de 2 kg, dar poate fi livrata si in varianta de 25 kg, in cazul in care este necesara o lungime mai mare pentru banda. Banzile sunt ambalate in cutii de carton (cate 8 bobine/mosoare in cutie), cutia cantarind aprox. 16 kg de banda.

Gama de dimensiuni si lungimi pentru tipul HTR / GRA:

  • 10 x 3 mm, lungime 48 m pe bobina, in jur de 2 kg
  • 14 x 3 mm, lungime 34 m pe bobina, in jur de 2 kg
  • 14 x 5 mm, lungime 20 m pe bobina, in jur de 2 kg
  • 20 x 4 mm, lungime 17 m pe bobina, in jur de 2 kg
  • 20 x 5 mm, lungime 14 m pe bobina, in jur de 2 kg
  • 28 x 5 mm, lungime 10 m pe bobina, in jurul de 2 kg
  • 40 x 5 mm, lungime 7 m pe bobina, in jur de 2 kg
  • 56 x 3 mm, lungime 8,5 m pe bobina, in jur de 2 kg

Date tehnice

Interval de temperatura-200°C pana la +900°C in conditii non-oxidante, +550°C in conditii normale, +450°C pentru medii oxidante
Presiune maxima200 bari (Nota: aceasta depinde de forma garniturii)
Stres recomandatmin. 15 N/mm2 , max. 100 N/mm2
Rezistenta la tractiune4,5 MPa pentru GRA, 8 MPa pentru HTR
Gama chimica de pHrezistenta in intervalul 0-14, cu exceptia oxidantilor puternici
factorii m si ym = 2 si y = 15 N/mm2
Compresibilitate35-40% conform ASTM F36A-66
Recuperareminim 30% ASTM F36