Element incalzire electrica MoSi2

Element incalzire electrica MoSi2

Elementul de incalzire de tip MoSi2 este un element electric continand in principal disiliciura de molibden, folosit la echiparea cuptoarelor industriale si de laborator.

Elementele de incalzire fabricate din MoSi2 suporta o densitate mare de putere pe unitatea de suprafata.

Fabricate din disiliciura de molibden elementele de incalzire au o structura de tip metal-ceramica si care rezista la oxidare la temperaturi foarte ridicate. Suprafata lor este protejata de un strat subtire de SiO2 (sticla de cuart), care se formeaza atunci cand acestea sunt expuse "la oxigen" la temperaturi ridicate. Elementele de incalzire fabricate din MoSi2 ofera fiabilitate ridicata la temperaturi ridicate, si o putere ridicata.

Elementele de incalzire pe baza de MoSi2 functioneaza la temperaturi inalte cu o mare fiabilitate in atmosfera oxidanta. Ele pot functiona si in alt fel de atmosfera, dar la temperaturi de lucru mai mici.

Aplicatii tipice:

  • Sursa de incalzire in cuptoare si echipament industrial de proces care lucreaza pana la 1800°C (3272°F)
  • Elemente de incalzire in cuptoare de productie, de laborator si de cercetare, pentru recoacere, tratamente termice, forja, sinterizare de ceramica si metal, topire sticla si metal, rafinare, etc

Pentru obtinerea perfomantelor maxime de temperatura si putere, precum si a unei fiabilitati ridicate, elementele de incalzire din MoSi2 trebuie sa fie instalate intr-o maniera libera.

La temperaturi scazute elementele de incalzire din MoSi2 sunt fragile si trebuie manipulate cu grija. La temperaturi de peste 1200°C devin ductile si se deformeaza sub propria greutate.

Temperatura de lucru, pana la 1800°C.