Tub din sticla de cuart

Tub din sticla de cuart

Tubul din sticla de cuart este un produs fabricat printr-o tehnologie specifica fabricat din dioxid de siliciu, care este un material cu caracteristici speciale. Sticla de cuart are excelente caracteristici fizice si chimice si anume:

  • Este termorezistenta - temperatura de topire a cuartului este 1730°C, iar sticla de cuart poate fi folosita timp indelungat sub 1100°C. Poate fi utilizata chiar si la 1450°C pentru un timp foarte scurt.
  • Este rezistenta la coroziune - sticla de cuart, nu reactioneaza cu nici un material (substanta)cu caracter acid, cu exceptia acidului fluorhidric. Rezistenta la mediile corozive acide este de 30 de ori mai buna in raport cu ceramica si de 150 de ori mai buna fata de otelul inoxidabil. Stabilitatea chimica a sticlei de cuart in conditii de temperatura ridicata este mult mai buna decat a altor materiale tehnice.
  • Are o stabilitate termica buna - coeficientul de dilatare termica al sticlei de cuart este foarte mic. Aceasta poate suporta schimbarea brusca de temperatura fara a se deteriora. Se incalzeste sticla de cuart pana la 1100°C, dupa care, daca se baga in apa se constata ca nu se va sparge.
  • Prezinta o transmisie a luminii buna - sticla de cuart are capacitatea de transmisie a luminii in intreaga banda de unda spectrala de la ultraviolet la infrarosu. Rata de transmisie a luminii vizibile este de pana la 93%, iar in UV transmisia este mai mare de 80%.
  • Capacitatea dielectrica este buna - valoarea rezistentei de izolatie electrica a sticlei de cuart este de 10 mii de ori mai buna decat a unei sticle obisnuite.

Gratie caracteristicilor/proprietatilor fizico-chimice excelente de mai sus, sticla de cuart este utilizata pe scara larga in lampile electrice de interior, in industria semiconductorilor, in telecomunicatii, in metalurgie, in domeniul materialelor de constructii, in industria chimica, in industria constructoare de masini, in centralele electrice, in protectia mediului, etc.

Va putem oferi de asemenea, tuburi de cuart opace.